Valaistussuunnittelun merkitys luokkahuoneen ja taulun valaisimissa?
Luokkahuoneen valaistussuunnitelma ja toteutus ovat erittäin toimivia. Jopa erittäin erinomainen luokkahuoneen valaisin, luokkahuoneen valaistussuunnittelu, jos asennuskokemusta ja väärää asennuskulmaa ei ole, voi silti tuottaa haitallisia tuloksia.
2. Luokkahuoneen valaistus koostuu pääasiassa kahdesta osasta: luokkahuoneen valot ja tauluvalot. Luokkahuoneen valot viittaavat pääasiassa koko luokkahuoneen päävalaistukseen, jonka valaistus ja valo peittävät koko työpöydän ja luokkahuoneen; Toinen on taulun valot, luokkahuoneen valot, joita käytetään pääasiassa taulun sanojen ja harjoitusten valaisemiseen. Luokkahuonevalaisimien asennus ja valaistussuunnittelu liittyvät luokkahuoneen kokoon ja valaisimien sijoitteluun. Jos suunnittelu ei ole hyvä, jopa hyvän kirkkauden lampuissa on merkittävä ero todellisen vaikutuksen ja odotetun vaikutuksen välillä. Ei täytä standardeja. Lisäksi jopa erinomaisilla valaistuskulmilla liitutaulun valot voivat silti aiheuttaa visuaalista epämukavuutta opiskelijoille ja opettajille väärän asennuksen vuoksi. Edes edesnäe taulua selvästi, mikä aiheuttaa häikäisyä jne.
Ennen luokkahuonevalaisimien asentamista on ensin simuloitava valaistusolosuhteet ja asennettavane sitten todellisen kokemuksen perusteella miellyttävän valaistusympäristön saavuttamiseksi.
Joten hyvän tauluvalaistuksen luomiseksi on saavutettava seuraavat kohdat:
1. Pystysuuntainen valaistus: Blackboard on opiskelijoiden huomion keskipiste, ja luokkahuoneen valaistuksen saneeraus edellyttää korkeaa pystysuoraa valaistusta, joka täyttää kansallisen standardiarvon ≥ 500 luksia.
2. Valaistuksen tasaisuus: Koska taulu toimii avainalueena tiedonnäyttämisessä, mitä tasaisempi valon jakautuminen, sitä miellyttävämpi visuaalinen kokemus ja tasainen valaistus on ≥ 0.8.
3. Häikäisy: Heijastava häikäisy ja suora häikäisy ovat yleisiä ongelmia liitutaulun valaistuksessa. Seuraavien kolmen edellytyksen on täytyttävä tauluvalaistuksen häikäisyvaikutuksen poistamiseksi. Liitutaulun valaistus ei pääse oppilaiden silmiin taulun pinnalta heijastuneen valon kautta; Liitutauluvalaistuksen valonlähde ei pääse suoraan oppilaiden silmiin; Opettaja ei tunne taulun valoa häikäisevän.
4. Kohtuullinen valaistussuunnittelu; Heijastushäikäisyn ja suoran häikäisyn kaltaisten ongelmien välttämiseksi tauluvalaisimen asennusasento ja kulma on suunniteltava ammattimaisesti valaistusta varten. Seuraava on taulun lampun asettelukaavio.
5. Yksilöllinen ohjauskytkin: Jotta taulun valaistus muuttuisi eri opetusympäristöjen mukaan, on suositeltavaa ohjata tauluvalaistuksen kytkintä erikseen.
6. Laadukkaat tauluvalaisimet: Edellä mainittujen vaatimusten lisäksi korkea-laadukkailla tauluvalaisimilla on ratkaiseva rooli.
Edellinen: Seinävalaisimien asennuspaikka